Durf jij hulp te vragen?
Steek je hand op als je het moeilijk vindt om hulp te vragen. Zeker als het gaat om een pijnlijk lijf of tijdens een moeilijke periode in je leven. Je kan natuurlijk ook heel veel zelf. Ondanks je best doen en goede bedoelingen loop je toch tegen een muur op.

Ik weet waar ik het over heb, want in mijn jonge jaren had ik last van migraine. Hulp vragen aan een vreemde (zoals de huisarts) voor de pijn die ik had, dat ging ik echt niet doen! Totdat ik écht niet ander kon. Daarna vroeg ik mij af waarom ik niet jaren eerder om hulp had gevraagd. Mijn heling lag overigens niet bij de huisarts.

Dat is wat ik ook zie bij mensen in mijn praktijk. Soms hebben ze zelfs al jaren overwogen om 'dan maar' holistische massagetherapie te proberen. En dan is er ineens die onzichtbare kracht of intuïtie die hen naar mijn praktijk drijft.

Is het probleem dan opgelost zo lijkt de noodzaak om tijd voor zichzelf te nemen ook ineens genezen. Het handhaven van evenwicht tussen lichaam en geest is dan opeens niet van belang. Op een of andere manier leeft er een stem in bijna ieder mens die jou vertelt dat je pas tijd en aandacht aan jezelf mag geven wanneer het wel heel erg met je is of pas wanneer je het verdient hebt. Vooral die laatste is funest want die zegt onbewust dat je eerst heel veel moet doen en geven voordat jij eens iets voor jezelf mag nemen. Dat laatste stemmetje verdient eigenlijk een schop onder zijn kont en is meestal niet van jou.

Sommige dagen zijn meer uitdagend dan anderen en is het uiterst belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Altijd! Wanneer je gaat sporten vind iedereen je top, maar wanneer je zegt dat je regelmatig naar de massagetherapeut gaat gaan er wenkbrauwen omhoog. 'Maar jou mankeert toch helemaal niets' is dan vaak de reactie. Nou, precies dat!

Laat jezelf regelmatig masseren, neem dat steuntje voor jezelf want je hoeft niet per sé iets te mankeren om je beter te voelen na massagetherapie. Durf hulp te vragen. Laten we het goede gezondheidszorg noemen!
Share

Please contact me