Werkstress
Stress is een lichamelijke reactie op een bedreigende situatie. Door aanmaak van adrenaline kom je in opperste staat van paraatheid om te kunnen vechten of vluchten. Dit is een primaire reactie, bedoeld om jezelf in in veiligheid te brengen. In deze modern tijd is het niet toegestaan om met je baas of collega’s op de vuist te gaan of van je werkplek weg te rennen wanneer je werkstress ervaart. De stressreactie wordt daarom onderdrukt en in je lichaam opgeslagen. Het gevolg hiervan is: 

  • verhoogde spierspanning en pijn 
  • hoge bloeddruk en hoofdpijn
  • opgefokt gevoel en prikkelbaarheid
  • slapeloosheid en vermoeidheid
Door werkstress ervaar je dikwijls geen ruimte of tijd voor jezelf meer. Je werk moet af, je hebt moeite om te focussen, je bent aan het uitstellen, je bent aan het piekeren. Voelen hoe het met je is, wordt vaak bedenken hoe het met je is. Dan moet je lijf hard gaan schreeuwen door middel van pijn om je aandacht te vragen. Je lichaam laat je weten: ‘Hallo, ik ben er ook nog. Ik ga dit zo niet lang meer volhouden. Joehoe, is daar iemand?’

Massage heeft sowieso al een gunstig en wetenschappelijk bewezen effect op het verlagen van stresshormonen en activeert het para-sympathisch zenuwstelsel dat zorgt voor rust en herstel.

Mijn holistische massagetherapie heeft daarnaast ook aandacht voor wat er als mens in je leeft.

Ik nodig je altijd uit tot voelen, weer contact maken met de mens die je bent. Want onder invloed van werkstress voel je je eigen grenzen niet meer. 

Op de massagetafel ont-moet je jezelf weer, je wordt bewuster van wat de stress met je doet. Je  voelt hoe moe je bent.  Of de frustratie die je in je lichaam ervaart vanwege je werksituatie die niet meer te hanteren is. Het kan ook zijn dat je je eigen behoeftes weer tegen komt en besef je dat je bent jezelf vergeten. Door dit te voelen mag dit alles een stem en ruimte krijgen. Deze ontdekkingen brengen je dan in beweging, want als je bewust wordt van een situatie die voor jou gevoel niet meer klopt dan begin je stappen te nemen om de situatie weer recht te zetten.

Dus: heb jij last van werkstress? Wil je voelen dat jij er toe doet? Wacht niet langer, zet die stap en maak een afspraak. Je zal blij zijn als je het doet.
Delen

Neem contact met me op