Luister naar je lichaam en voel wat je echt nodig hebt

Holistische massagetherapie: iets voor jou?


Heb je last van pijn en lichamelijke spanning die maar niet weg lijkt te gaan? Of voel je je gewoon niet lekker in je vel en worstel je met (onverwerkte) emoties? Holistische massagetherapie kan de uitkomst bieden. Het nodigt je uit om te voelen en te ervaren wat je lichaam jou wil vertellen. Vanuit hier hervind je jouw natuurlijke vermogen om zelf positieve veranderingen teweeg te brengen in je gezondheid en welzijn.

Goed in je vel

Ben je bereid om de reis naar je ware zelf af te leggen en aan te pakken wat we onderweg tegenkomen? Dan kan holistische massagetherapie een positieve blijvende verandering voor jou betekenen. Of het nu gaat om meer energie, verlichting van pijn of klachten of een algeheel gevoel van goed in je vel zitten.


Covid 19Maak een afspraak

De taal van je lijf


Holistische massagetherapie werkt vanuit het principe dat je lichaam een belangrijke bron van informatie is. Alle signalen en gevoelens vertellen je waar aandacht nodig is om een gezonde balans in je leven te krijgen of te houden. Alleen zijn we ons niet altijd bewust van de taal van ons lijf. Vermoeidheid, stress, hoofdpijn, slapeloosheid, maag- en darmklachten. De onderliggende oorzaken van veel onze klachten blijven vaak onderbelicht. Door massage en lichamelijk contact voel en ervaar je wat je lichaam wil vertellen.

Voelen, begrijpen en handelen

Wanneer je pijn hebt, schreeuwt je lichaam een boodschap. Maar je lichaam fluistert ook voortdurend. Kleine ongemakken, een gevoel dat je niet optimaal functioneert, aanhoudende vermoeidheid, je lijf communiceert continu. Door te voelen en te begrijpen, kun je handelen. Misschien heb je te veel hooi op je vork genomen, moet je aan de slag met onverwerkte emoties. Of heel praktisch, moet je werken aan een andere lichaamshouding.

Holistische massage: meer dan een ontspannen moment

Een holistische massage is meer dan een ontspannen moment. Het is een instrument om te doorvoelen hoe het echt met je gaat en waar je pijnpunten zitten. Op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau.

Ook de directe gezondheidsvoordelen van een massage dragen bij aan dit proces. Denk aan:

 • een verbeterde bloedcirculatie en een boost voor je immuun systeem
 • minder pijnlijke en gespannen spieren
 • minder stress hormonen
 • stimulans en ondersteuning van de stofwisseling
 • een algemeen gevoel van welzijn

N.B. Holistische massagetherapie is een geaccrediteerde behandeling en wordt door de meeste zorgverzekeringen vergoed. Ik ben lid van de professionele beroepsvereiniging V.B.A.G en de koepel organisatie R.B.C.Z.

Behandelingen

Holistische massagetherapie is iets voor jou als je bereid bent om op ontdekkingsreis te gaan naar jezelf, door in contact te komen met gevoelens en sensaties en je lijf. Zo leer je de taal van je lichaam kennen en breng je positieve veranderingen teweeg in je gezondheid en welzijn.

Als therapeut begeleid ik je bij dit bewustwordingsproces. Je zult nieuwe inzichten krijgen over de oorzaak van je lichamelijke klachten. En zo ben je ook in staat om er verandering in te brengen. Versterkt door de voordelen van massage zijn dit de eerste stappen naar een positieve verandering in jouw situatie.

Ik kan je helpen bij:

 • terugkerende ziekten of letsels die niet verholpen kunnen worden door een uitsluitend lichamelijke benadering;
 • moeizame verwerking van emoties zoals woede, verdriet, onrust, schuldgevoel en angst;
 • symptomen die geen medische oorzaak lijken te hebben;
 • gevoelens van onzekerheid, irrationele angsten, gebrek aan zelfvertrouwen, eenzaamheid;
 • omgaan met moeilijke periodes in je leven, zoals het verlies van een dierbare, werkeloosheid, emotionele trauma’s;
 • ondersteuning bij ernstige ziekten, zoals kanker of auto-immuunziekten;
 • een algeheel gevoel van ongemak, of het gevoel uit balans te zijn;
 • persoonlijke ontwikkeling;
 • zelfreflectie of gewoon een moment voor jezelf.

Mijn praktijk biedt hiervoor een veilige en ontspannen plek waar alles draait om aandacht. Aandacht voor jouw situatie, aandacht voor je lijf en de signalen die het geeft.

Spreekt dit je aan? Twijfel niet en neem contact met me op voor een afspraak.

Neem contact met me op