9 tips om je weerstand te versterken
  1. Ontwikkel een vast slaappatroon, zorg voor 8 uur slaap.
  2. Zorg voor voldoende beweging, ga sporten. Het bevorderd de lymfestroom en stofwisseling.
  3. Neem wisseldouches. Zelf maak ik er een gewoonte van om afwisselend koud/warm/koud te douchen. Bloedcirculatie en vitaliteit wordt hierdoor verbeterd. Een heerlijk gevoel!
  4. Reduceer stress in je leven. Stress ondermijnt je weerstand en vreet energie.
  5. Eet gevarieerd: groene groentes, citrusfruit en vermijd (Ik noem het nog maar eens) suikers.
  6. Neem extra Vitamine C, D en zink in, met name van september t/m maart. Aanraders zijn de producten van AOV: nr. 534 zink-zuigtabletten en nr. 409 vitamine D3 druppels.
  7. Eet tijdens koudere maanden verwarmende voeding en specerijen: gember, kaneel, zwarte peper, chili. Neem als ontbijt en lunch eens een groente ommelet of soepje.
  8. Kleed je comfortabel. Je lijf af en toe bloot stellen aan kou is heel gezond. Let er op dat je je lijf doorgaans lekker warm houd, met name handen en voeten. Vermijd een elektrische deken. Hiermee maak je je lijf lui en wordt daarmee minder actief om weerstand te bieden.
  9. Neem je massagemoment! Massage heeft een stress-reducerende effect en werkt ook preventief. Het heeft een positieve invloed om de lymfestroom en bloedcirculatie, verwarmt en ondersteunt het zelfherstellend vermogen. Maar eigenlijk hoef ik je dat allemaal niet meer uit te leggen. Toch?
Share

Please contact me